1 Mart 2016 Salı

Kayısı Kurabiye

Uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti ancak biraz ugraştırdıgı için sürekli erteliyordum. Sonunda yaptım ve işte sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler:

50 adet boş ceviz kabuğu
2.5 yemek kaşığı tereyağ
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardagı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tutam karbonat
Aldığı kadar un

Muhallebisi icin:

4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı u
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Arası için:

Tuzsuz badem 25 adet

Süslemek için:

Kirmızı gıda boyası
Sarı gıda boyası
Yarım subardağı şeker
Taze nane yaprakları

Yapılışı :

Once muhallebisini yapıp sogutalım.
Diger tarafta bütünmalzemeyi karıstırarak hamur yapalım ve ceviz büyüklüğunde parçalar kopartarak boş ceviz kabuklarına yerleştirilir ve ters çevrilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzeri beyaz kalacak şekilde pişen kurabiyeler fırından alınır ve çok sıcakken boş ceviz kabukları içinden çıkarilır aksi halde çıkmıyor.
İçlerı muhallebi ile doldurulur , bir adet badem konur ve üst üste kapatılır.
5 dakika soğumaya bırakılır.
2 ayrı kapda gıda boyaları hazırlanır fırça ile sürülür ve toz şekere bulanır . Nane yaprakları ile süslenir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: