14 Kasım 2016 Pazartesi

FELLAH KÖFTESİ

Davetler de aranılan bir tat.

Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
1 adet soğan rende
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı un
Tuz-karabiber-kimyon

Sos malzemeleri:

3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 demet maydanoz ince kıyım
1 su bardağı zeytinyağ
1 demet taze soğan
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Bulguru sıcak su ike ıslatın 5/6 dakika ağzı kapalı demlensin.
Bulgur şiştikten sonra diğer malzemeleri ekleyip, hepsini yoğuralım.
Köfte kıvamına gelene kadar yoğuralım sulu olursa, un katı olurda su ilavesi ile kıvamını bulalım.
Fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapıp parmağınızla ortasına bastırıp düğme şekli verin.
Kaynayan tencereye atın pişenler su yüzüne çıkacak.

Diğer tarafta sosunu hazırlayalım ve köftelerle karıştırıp, sunum tabağına  alalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: